De Kleischuur

Tafel reserveren

https://www.dekleischuur.nl/reserveren/

Recept Afdrukken
Goed gevulde couscous
de kleischuur gouda biologisch gezond lekker eten menukaart ruim gevulde couscous Goudse chefs
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Mediteraans
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Mediteraans
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
de kleischuur gouda biologisch gezond lekker eten menukaart ruim gevulde couscous Goudse chefs
Instructies
  1. Meng in een grote ondiepe schaal de stukken kip met de tenen knoflook, oregano, azijn, olijfolie, pruimen, olijven, laurierblaadjes, kappertjes en het kappertjesvocht.
  2. Dek het geheel af en laat een nacht marineren.
  3. Verwarm de oven tot 180º.
  4. Leg de stukken kip naast elkaar in een ovenschaal en schep de marinade erover. Bestrooi met peter, zout en de suiker. Voeg daarna de witte wijn toe.
  5. Bak de stukken kip 50 tot 60 minuten in de oven. Bedruip de stukken kip tussentijds regelmatig met het kookvocht. Om te controleren of de kip gaar is prik je met een scherp mes in de kip. Het vocht dat eruit loopt moet helder zijn en niet meer roze.
  6. Schep met een schuimspaan de stukken kip met de pruimen, olijven en kappertjes over op een mooie schaal. Schep ook wat van het kookvocht over de kip.
  7. Bestrooi met de peterselie of koriander.
  8. Serveer de rest van het kookvocht los bij de kip.
  9. Bereidt terwijl de kip aan het garen is de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Serveer de kip met ruim gevulde couscous.