De Kleischuur

Tafel reserveren

https://www.dekleischuur.nl/reserveren/

Recept Afdrukken
Bietenrisotto met taleggio
kleischuur biologisch eten vegetarisch gouda bruiloft taart bieten risotto
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
kleischuur biologisch eten vegetarisch gouda bruiloft taart bieten risotto
Instructies
  1. Schil de bieten en snijd ze in dobbelsteentjes. kook ze bijna gaar (even proeven) en giet af.
  2. Verhit de boter in een koekenpan. Fruit hierin de ui samen met de knoflook en flink wat tijmblaadjes.
  3. Meng de risottorijst door het ui mengsel totdat alle korrels bedekt zijn met boter. Blus af met de rode wijn en roer totdat alles is verdampt.
  4. Breng in een pan de groenten bouillon samen met het bietensap aan de kook. voeg steeds wat lepels bouillon aan de risotto toe en roer tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dat kan in tijd variëren van 25 tot 35 minuten.
  5. Voeg op het laatste moment de bietjes toe en warm even mee. Breng op smaak met peper en tijm.
  6. Maak de borden mooi op met eventueel een serveerring. Leg de kaas op de bietenrisotto en druppel er wat crema di balsamico omheen.